237 деца лишени от родителска грижа и със специфични потребности  получиха подаръци в навечерието на Светлите празници

 

Двайсет деца от ДГ „Здравец“ в село Граф Игнатиево поздравиха кмета Димитър Иванов и съветниците на Община Марица с предстоящите празници за Рождество Христово. Осем коледарчета направиха наричания за успех и берекет, а девет красиви малки балерини танцуваха под звуците на коледни песни. Заедно с тях в празничната програма се включиха и помощници на Дядо Коледа – две джуджета, които пяха, танцуваха с връстниците си и с радост асистираха при поднасянето на подаръците, осигурени от ръководството на общината.

„Имаме прекрасни деца. Именно за тях си заслужава да работим“, заяви кметът Димитър Иванов. Той благодари за чудесните изпълнения и пожела на малчуганите да са здрави, щастливи, а Дядо Коледа да им донесе най-прекрасните подаръци.

Директорката на детското заведение отправи благопожелания към ръководството и служителите на Община Марица. „Коледа е символ на любов, надежда и доброта. Съхранявайки традициите, наследени от нашите деди, нека почувстваме магията на празника и я предадем на нашите деца – да помогнем на нуждаещите се, да утешим страдащите, да ободрим тъжните и да дарим усмивки“, каза Станка Колева. Тя пожела на всички да посрещнат Новата година със светли чувства, с повече вяра и надежда за по-добър и мирен свят.

Празничното тържество споделиха и сирачета и деца с увреждания, които живеят в Община Марица. За 12-та поредна година кметът Димитър Иванов подари лакомства и средства за посрещане на коледните и новогодишните празници на 237 деца, които нямат родители или имат здравословни проблеми. С радост и вълнение те прегръщаха кмета и благодариха за топлото отношение и подаръците. Тези, които не успяха да присъстват на тържеството, ще получат коледните дарове от кметовете на населените места, в които живеят.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…