Винопроизводители от цялата община и тази година ще се включат в ежегодния конкурс за „Най-добро домашно вино” на община Куклен. 

 

Всяка година интересът за празничната надпревара нараства. Местните винопроизводители влагат все повече старания и любов, за да бъде тяхното вино най-доброто. 

 

Претендентите за титлата „майстор на виното” ще се съревновават в три категории – червено вино, бяло и розе. Всички желаещи да се включат в традиционно оспорваната надпревара трябва да предоставят проби от виното си от 8:00до 17:00 часа на 26.01.2024 г./петък/ в сградата на общинската администрация – Куклен, която се намираща на улица „Александър Стамболийски” №43, етаж 2, стая 205.

 

В конкурса могат да участват производители на бели и червени вина, и розе от реколта 2023 г. Вината да бъдат бистри и предоставени в стъклени винени бутилки. 

 

Производителите могат да участват само със собствено производство и задължително трябва да посочат вида вино, сорта или сортовете, от които е произведено виното, името на производителя и телефон за контакт. 

 

Най-доброто домашно вино се определя от професионална дегустационна комисия с председател Ламбрин Топузлиев.

 

Победителите ще бъдат обявени на празника Трифон Зарезан, който се чества на 01.02.24г. По традиция на същия ден от 10:30 часа ще бъде отслужен тържествен водосвет и ще се зарежат лозята в масива край пътя от КЦМ за Куклен.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…