Джаз музикантът Боби Вълчев поставя нов световен рекорд по брой запалени свещи за концерт

Пребиваващият в Дубай джаз музикант Боби Вълчев се завръща в България за нов грандиозен концерт през лятото. Рекордните в световен мащаб 17 000 свещи ще бъдат запалени на сцената на Античния театър в Пловдив на 9 август. Това е с 1000 свещи повече от настоящия световен рекорд от 16 000 запалени свещи.

 

Това не е първи концерт на свещи за Боби Вълчев, но със сигурност е най-мащабният му до този момент. Почитателите на джазмена ще имат възможност да се насладят на красива джаз музика, докато сцената е озарена както никога досега. Хармонията между музика и светлина ще докосне публиката, а емоциите от преживяното ще останат за дълго време.

 

На сцената на Античния театър Боби Вълчев ще излезе в компанията на страхотните музиканти от Биг Бенд Пловдив, което обещава незабравимо изживяване за всички музикални естети и любители на качествения звук.

 

Боби Вълчев е един от най-креативните съвременни джаз музиканти на България. Макар и живеещ в Дубай от доста време насам, той често се връща у нас, за да радва българската публика с таланта си. Последната му изява бе малко преди Коледа, когато отново в Пловдив той изнесе благотворителен концерт в Голямата базилика на града. Тогава Боби Вълчев помогна в събирането на средства за нови инструменти на талантливите деца от музикален ансамбъл “ПРЕСТО”.

 

Феновете на Боби Вълчев добре знаят, че това няма да е първият негов концерт на свещи на българска сцена. През лятото на миналата година джазменът отново свири в компанията на Биг Бенд Пловдив, като и тогава домакин на събитието бе културната ни столица. Тогава над 1000 свещи озариха сцената на открито на хълма “Бунарджика” в Пловдив.

 

Певец, пианист, тромпетист и композитор, Боби Вълчев твори и преподава джаз музика в Дубай. Наскоро той получи огромно признание от правителството на ОАЕ, което му връчи “златна виза” заради големия му принос към местната култура и образование. Свирил е пред кралските семейства на емирствата, а на една сцена е излизал с имена като Лайнъл Ричи, Стинг, Крис Боти, Earth, Wind & Fire и др. 

 

Билетите за летния концерт на Боби Вълчев вече са пуснати в продажба на цена от 25 лева. 

 

Facebook събитие: https://fb.me/e/55LHwjDIs 

 

Билети: https://bilet.bg/bg/events/dzaz-koncert-na-sveshhi-s-bobi-vielcev-i-big-bend-plovdiv-4756-4756

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…