Поредица от събития организира украинската общност в града във връзка с втората годишнина от започването на войната в Украйна и Деня на паметта.

Изложба, под названието "Украйна и България - едно сърце на 2 страни" ще бъде открита в 11 часа Народна Библиотека «Иван Вазов» в Пловдив.

"Тази изложба не е само празник на изкуството, но и символ на неделимата дружба, подкрепа и взаимноразбирателство между нашите страни в тези трудни времена. Събрали сме творби на деца от Украйна, за да покажем на света как изкуството може да стане мост между сърцата и културите", разказа пред Под тепето Наталия Елис, двигателят на украинската общност в града.

Изложбата предлага уникалната възможност да видите света през очите на деца, преживели ужасите на войната.

Организаторите не са подредили картини на участниците от 4 до 16-годишна възраст. Те канят всички желаещи да станат част от това важно събитие, за да видят със собствените си очи и да споделят със света атмосферата на единство и надежда, която носи изложбата.

В 15,30 часа ще се проведе молебен в храма "Св. Димитър Солунски", а час по-късно ще има бдение със свещи до Катедралния храм "Успение на Св. Богородица" в Стария град.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…