Докторът по икономика от ПУ „Паисий Хилендарски“ предоставя монографията си безплатно на маркетолози и студенти

Книгата "Стратегически аспекти на маркетинга" от д-р Любомир Стойчев излезе от печат под логото на Университетско издателство „Паисий Хилендарски“ и се предоставя безплатно в електронен вариант.

Изследването си поставя за цел да се направят опити за: – Извеждане на някои от стратегическите аспекти на маркетинга; – Анализиране на сходствата и различията между стратегическия и тактическия маркетинг, както и между маркетинговия мениджмънт и стратегическия маркетинг; – Представяне на взаимовръзката стратегическо бизнес планиране – маркетингово планиране; – Разясняване на СТП (STP) процеса, който стои в основата на разработването на „стратегията…, която показва стратегическото маркетингово мислене на компанията“4; – Разработване на модел за информационното обезпечаване на STP процеса; – Систематизиране на избрани маркетингови стратегии според тяхното приложение, етапа от жизнения цикъл на продукта, елемента на маркетинговия микс, за който са приложими; – Разработване и апробиране на концептуален модел за влияние на маркетинговата ориентация, СТП процеса и измерването на маркетинговото представяне върху бизнес пърформанса на производствените предприятия в България.

"Отдавна бях решил целият (макар и малък) тираж да бъде абсолютно безплатен за колеги, приятели, маркетолози, студенти. Не защото книгата е несериозна и не защото съм богаташ. Не искам да обвързвам този труд с каквито и да е пари и той вече е качен за безплатно теглене в ResearchGate. Исках да има хубава българска книжка в тази посока и понеже не вярвам, че има "стратегически маркетинг" (или го има само при определени условия), нарочно кръстих книгата "Стратегически аспекти на маркетинга"", сподели пред репортер на Под тепето авторът.

Книгата излезе с две корици, едната от които е закачка към познавачите на маркетинга и рок музиката, коментира още д-р Стойчев.

Кой е Любомир Стойчев?

Любомир Стойчев е доктор по икономика и управление във Факултета по икономически и социални науки на ПУ „Паисий Хилендарски“ от 2017 г. Води упражнения и лекции по маркетинг, комуникационна политика, пиар, взаимоотношения с медиите.

Във филиала на университета в Смолян преподава стратегически и индустриален маркетинг.

Авторът е бил редактор, водещ и репортер в БНР – Пловдив, както и експерт по връзки с обществеността и медиите на Община Пловдив и също на инициативата Пловдив – Европейска столица на културата.

Научни интереси: маркетингова комуникация, PR, B2B маркетинг, стратегически маркетинг, масмедии, дигитален маркетинг.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…