Започва “Панорама на детското и младежко творчество – Шедьоврите на Златю Бояджиев, през детските очи - 2024”, част от Културния календар на община Пловдив за 2024 година

Остават броени дни до празника, който Сдружение “Духовно огледало” организира под названието “Панорама на детското и младежко творчество – Шедьоврите на Златю Бояджиев, през детските очи - 2024”. Мястото на срещата от 31 май до 02 юни 2024г.,включително,  е къща- музей “Златю Бояджиев” на ул. „Съборна“ 18 и пространствата около нея, където са разположени експозиции, творчески и музикални ателиета на талантливи деца и младежи от цялата страна, със специалното участие на детския духов оркестър “Джуниър бенд” от град Велико Търново и деца от детска градина “Брезичка” гр. София.

Всяка школа ще аранжира и своя изложба. В пространството до музея има  и озвучена открита сцена, на която децата и младите хора се изявяват в областите на музиката и танца.

Най-древното място в Пловдив, Старият град, посреща най-младите надежди с цяла палитра шарени, щастливи и пълни с обич и надежда събития, в които нашите деца ще ни покажат, че бъдещето им принадлежи, защото са талантливи, позитивни и възхитителни.

Проектът на Сдружение „Духовно огледало“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив, като част от Културния календар на града за 2024 година.

Вижте фотогалерия от снимки от предишното издание на празника, заснети от официалния фотограф и приятел на децата Соня Станкова.

Програма на събитието:

31 май – Пристигане и настаняване в гр. Пловдив;

01 юни

09-11ч.- Аранжиране на ателиета и изложби, подготовка на събитието

11ч. - Официално откриване и концерт на детска формация “Джуниър бенд” /деца от 1 до 4 клас/

11.30 - 18.30ч. концерти и музикална програма с участието на деца от детска градина “Брезичка” гр. София, творчески ателиета и изложби на открито

18.00 – 20.00ч музикално дефиле на младежка и детска формации на “Джуниър бенд”

Начална точка на дефилето:

Къща-музей “Златю Бояджиев” - ул. “Съборна” №18

Трасе на дефилето - ул. “Съборна”,ул. “Райко Даскалов”, площад “Римски стадион”, ул. “Княз Александър I”, район “Капана” и обратно.

02 юни

09.00-10.00ч.- Аранжиране на ателиета и изложби

10.00ч. – 13.00ч. - Концерти, творчески ателиета и изложби на открито.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…