С фламенко спектакъла "Дуенде" на "Давид Бермудес Фламенко Квинтет" на 04.10.2024г., от 19:00ч., в Лятно кино „Орфей“, публиката на 9-тото издание на международния Plovdiv GuitArt Fest ще изживее една незабравима вечер, изпълнена със страст и емоции, докосващи сърцето и душата. Известната фламенко танцьорка Ноелия Варгас също ще допринесе за експлозивното шоу. В обширната си кариера Варгас обикаля най-важните сцени в света, наред с други, в Малайзия, Англия, Мексико, Аржентина, Гърция в някои от най-емблематичните театри като Одеон и Бродуей.

 

Групата се ръководи от талантливия пианист Дейвид Бермудес, който смесва каталунски и андалуски ритми в творчеството си по забележителен начин. В момента работи с няколко танцови групи, сред които и Compañia Maria Serrano. Той използва опита си в латиноамериканската музика, за да работи заедно с известния певец Луис Франк от групата Buena Vista Social Club.

 

Ноелия е единствената фламенко танцьорка и хореографка, станала посланик на УНИЦЕФ благодарение на уникалния си талант и визия за фламенкото и изкуството като цяло, отваряйки границите чрез други езици, добавяйки към танца други начини на изразяване като певица и композитор. Нейната непокорна и любопитна личност я кара да изживее успех и слава с проекта си "Gitanos".

 

Това вълнуващо представление ще включва смесица от музика и танц и обещава да остави публиката без дъх!

 

Не пропускайте!

 

Дейвид Бермудес – пиано

 

Ноелия Варгас – танц

 

Герман Папу – перкусии

 

Хуан Гранадос – певец

 

Серж Дакос – бас

 

04.10.2024г., 19:00ч., лятно кино „Орфей“

 

https://www.facebook.com/events/1680142515887323/?ref=newsfeed

 

Билети в мрежата на Ивентим и на място преди концерта.

 

Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 г.

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…