Камерна сцена Пловдив кани меломаните на следващото събитие от есенната си програма. Концертът на Mista Future е на 3 октомври, от 20.00 часа в Първо студио на Радио Пловдив.

 

Артистите в групата имат дългогодишно партньорство в различни музикални формации.

 

Това са: Георги Илиев (Mista Future) - бас, синтезатор, глас, Чавдар Гочев (Чарли) – китара,

 

Цветан Момчилов (Chillov) – синтезатори, Галин Ненов (KillaBee) - гласова перкусия/бийт бокс, MC  и Емил Иванов – ударни.

 

Идеята “Mista Future" е вдъхновена от аналоговия синтез в комбинирането му с конвенционални музикални инструменти. В търсене на хип-хоп звучене, ефирни мелодични линии, разположени върху ниско звучащи хармонии и ритмични “противоречия”, Mista Future създава едно движение през няколко жанра, музика със съвременна форма и скрит преден план.

 

Композитор и продуцент на проекта е Георги Илиев. Една от целите е постигане на съвременно електронно звучене, без използване на дигитални инструменти и тембри от т.н. семпли. За повече органичност в ритмичен план и уникална гласова перкусия в записите участва бийтбоксърът Галин Ненов - KillaBee.

 

Mista Future е представен на фестивала Varna Jazz Days през 2021 г. Месец след събитието два трака от албума вече звучат като аудио шапка за предаването “45 оборота в минута” по Хоризонт-Радио Варна. В следващата 2022 г. излиза и ремастериран вариант от Младен Димитров - Mr. Moon, а Георги Илиев вече използва Mista Future като артистичен псевдоним, който той предпочита да свързва с проекти с алтернативно-експериментална насоченост и в музикално-продуцентска дейност.

 

През 2024 г. музиката на Mista Future беше представена на фестивала “A to Jazz”, както и на откриването на 10-тото издание на Q Film Fest.

 

На 3ти октомври 2024 г., музикалният проект от първия самостоятелен албум на Георги Илиев гостува на Камерна сцена Пловдив.

 

Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 година.

 

Билети се продават в мрежата на Ивентим, както и на място преди концерта.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…