Икебана изложба и пърформанс ще се проведе в гр. Пловдив, 21 – 27 Октомври, 2024г., 10:00 – 18:30ч.

 

От 21 – 27 Октомври, 2024г. в Източен сектор на Римски стадион ще можете да разгледате изложба на икебана композиции и картини в стил икебана, да участвате за първи път в Пловдив в икебана пърформанс, и да се включите в работилница по икебана.

 

В пърформанса ще бъде сътворена голяма скулптурна аранжировка на икебана с участието на публиката, под съпровода на японска музика, едно истинско релаксиращо преживяване и наслада за очите и душата на присъстващите.

 

Пърформанса ще бъде изпълнен от Мирослава Иванова с японско име Hosen, икебана артист и лицензиран преподавател в школата Sogetsu Токио.

 

Икебана е японско изкуство, което ни вдъхновява да творим и да изразяваме уникалната си същност чрез красотата на цветята. Изложбите на Miracle Ikebana представят многообразието на икебана – от семпли и пестеливи композиции, през скулптурни цветни композиции, до големи, богати композиции, както и карини, характерни за школата Согецу.

 

Посетителите на изложбите на Miracle Ikebana ги описват като „разходка в красотата“, „красиво, интересно, свежо, създаващо настроение“, „много красиво и успокояващо“, „спиращи дъха композиции“, „празник за сетивата“, „цветно вдъхновение“.

 

Тези емоции ще изживеят отново посетителите на изложбите в Пловдив и София, ще видят икебана пърформанс, и ще могат да изпитат насладата да творят икебана, като се включат в нашите работилници.

 

Мирослава Иванова – Хосен е икебана артист и преподавател 3-та степен (Санкиу Шихан) от най-модерната школа за икебана в света, Sogetsu School of Ikebana.

 

Творците в изложбата са Мирослава Иванова и нейните ученици.

 

Къде: Източен сектор на Римски стадион, гр. Пловдив, Търговски център на ул. Княз Александър I, № 11 (етаж -1 и -2). Вход с цената на входа на обекта. (заплаща се 5 лв. за възрастни, 2 лв. за ученици и студенти, безплатно за деца до 7г.)

 

Официално откриване на изложбата с икебана пърформанс на 21.10.2024г. от 18:00 ч. Вход свободен.

 

Работилницa по икебана за деца и възрастни

27 Октомври (неделя), от 13:00ч. до 16:00ч.

 

В работилницaтa могат да се включат всички желаещи деца и възрастни, които искат да изпитат щастието да твориш с цветя, да научат повече за японското изкуство за аранжиране на цветя и да направят своята „Първа икебана”.

 

Участието в работилницата е с предварително записване. Цена: 25 лв. (заплаща се също и вход на обекта 5 лв. за възрастни, 2 лв. за ученици и студенти, безплатно за деца до 7г.)

 

Заповядайте и се насладете на икебана, изкуство, което внася повече красота и естетичност в нашето ежедневие.

 

Японското изкуство икебана може да намери място в живота ни и да го направи по-творчески, по-красив, вдъхновен и спокоен.

 

Организатор на събитието: Miracle Ikebana

 

Спонсор на събитието: Фондация EU-Japan Fest

 

Събитието е част от 35-ти Дни на Японската култура в България и се провежда под патронажа на Посолството на Япония в Република България.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…