Тазгодишното издание на „Viva la musica“ е посветено на 90-годишнината от рождението на проф. Иван Спасов и е със специалното участие на хор „Детска китка“

 

В традиционния за месец октомври Сдружение „Изкуство във времето“ ще открие петия си творческия сезон в камерното пространство на Областна Администрация – Пловдив. Концертът се провежда под патронажа на областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева и ще се състои на 16.10.2024 г. (сряда) от 18:00 часа в сградата на Областна администрация – Пловдив, а входът е свободен.

 

Тазгодишното издание е посветено на 90-годишнината от рождението на забележителният български композитор, диригент и ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – проф. Иван Спасов. В него специалното участие ще вземе на хор „Детска китка“ с диригент Яна Делирадева.

 

Музикалното събитие се организира за пети път съвместно от Областна администрация-Пловдив и Сдружение „Изкуство във времето“ с председател д-р Злателина Коларова. В  него  участие ще вземат също: Ивелина Рашкова (сопрано),  Павел Генов (цигулка), Теодора Василева (цигулка),  Дарина Иванова (флейта), Нина Сталева (флейта), Никола Николов (виолончело), Злателина Коларова (пиано).

 

В програмата ще чуете творби от Иван Спасов, Парашкев Хаджиев, Петър Льондев, Сергей Рахманинов и Дмитрий Шостакович.

 

Сдружение „Изкуство във времето“ е създадено през 2020 г. с цел разширяване на аудиторията на класическата камерна музика, обогатяване на градската интонационна среда с нетрадиционни форми на общуване с нея, децентрализация на културните процеси, утвърждаване на нови, алтернативни пространства за изкуство, образование  и естетическо възпитание на публиката.

 

Сдружението обединява музиканти от различни културни институции в Пловдив и съмишленици. За петгодишната си история то е изнесло десетки концерти като в тях са включени познати автори и шедьоври, но и по-малко известни, но стойностни творци и произведения, изпълнени от професионални музиканти  и от млади таланти.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…