Тази вечер празниците на изкуствата "Лятно време", на летни сцени "Конюшните на царя" продължават с един много специален концерт. Още с първите секунди музика на живо, ще се пренесем в Париж.

Музикалното събитие е авторски проект на Цветелина Чендова & Bastien Gaisne. Подготвили са по 7 авторски песни на Цветелина и Бастиен, специално аранжирани за сцената на Конюшните на царя.

Bastien Gaisne е френски артист, китарист, дизайнер, композитор и изпълнител. Заедно с Цветелина Чендова записаха песента "Luxury Hotel" и имат съвместни концерти в последните 5 години. През лятото на 2015 ще гостуват на фестивала Francofolies в La Rochelle [France].

Цветелина Чендова – вокал
Bastien Gaisne - вокал и китара
Koka Mass Jazz – ударни

Цветелина Чендова се влюбва в джаза, когато е на 11. Тогава баща й се прибира от чужбина със страхотен подарък - плоча на Гершуин, "Порги и Бес". Минават няколко години и Ангел Заберски я приема в своя клас, в Нов Български Университет.

Любовта й към музиката се поражда в семейството. Важна среща в живота й се оказва тази с оперния педагог Мария Стоянова. В професионално отношение, Цвети се повлиява както от Алис Буварян, така и от Ангел Заберски баща и син. Прекрасно приятелство я свързва с тромпетиста Михаил Йосифов, Виктор Лилов и Йордан Йорданов от "Месечина мюзик", както и с Веселин Веселинов- Еко, написал първата й песен.

Цвети, Bastien Gaisne и Koka Mass Jazz ти определят среща на Summer stages "The king's Stables", Stage II, по-известни като "Малките конюшни" или "Горния бар".

Входът за концерта е 8 лева, а началото е в 21:00.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…