ДЕТСКИ ПЛЕНЕР "УСМИВКА"

(12.09.15 - 13.09.15г.)

организиран от 

детска рисувателна школа "Усмивка"

към Арт център "Николай Рьорих"

Пленер (на френски: en plein air, "на открито") в изобразителното изкуство означава рисуване под открито небе, сред природата или в града, за разлика от рисуването в ателие или друго затворено помещение.

Цел и идея:

Целта на проекта е да насърчи и обогати знанията и уменията на група деца в областта на  рисуването от натура като същевременно ги запознае с културното богатство на град Пловдив.

Идеята е да "изкараме" децата извън ателието - на въздух, сред природата; да имат ново преживяване; да общуват активно с връстниците си  и да се повлият от околната среда като се опитат да пресъздадат видяното в рисунките си.

Описание на пленера:

Пленерът ще се проведе два поредни дни 12.09.15г. и 13.09.15г. в удобно време - от 11:00 до 13:00 часа (при нужда може и повече) като децата ще трябва да сътворят две рисунки, а именно:

- 12.09.15г. - "Природен пейзаж" - Цар Симеонова градина.

- 13.09.15г. - "Градски пейзаж" - в центъра на града.

-  месец октомври (ще се доуточни) - изложба на рисунките, сътворени по време на пленера, коктейл.

Ще бъде осигурен голям картон, който децата ще изрисуват на откриването на изложбата, а заглавието на голямата рисунка ще бъде "Преживявавания и впечатления от пленера".

Изложбата ще се открие в 17 часа, а цените на творбите ще определят самите автори.

- за пленера ще бъдат осигурени 2 бр. картони с размер 35х50см., а материалите за рисуване ще са по избор на участниците и ще се осигурят от самите тях.

- моля участниците да носят подложка за картон (мукава или фазер) с размер 35х50см, черни щипки за защипване, черен молив и гума, материали по избор, вода.

Пленерът ще протече под ръководството на професионални учители-педагози, а именно - Деляна Димитрова - преподавателка  в детска рисувателна школа "Усмивка"и Таньо Павлов преподавател в клуб "Нещото" и детски център "Слънчице".

Всеки участник в пленера ще получи диплом и награда на откриването на изложбата за принос в културното развитие на Пловдив.

Такса за участие за двата дни, коктейл и подготовка на творбите за изложбата - 25лв.

Родителите може да се присъединят като наблюдатели към пленера по желание.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…