Капана Фест е карнавал на уличното изкуство, роден за да възроди творческото сърце на Пловдив – културната и алтернативна столица на Европа. С първото си издание през май, тази година, фестивалът привлече многобройна активна публика от всички възрасти. С второто издание, организаторите от фондация "Соул Сити" целят да затвърдят имиджа на събитието като свободен фестивал с изявен културен и творчески характер. В уикенда от 18 до 20 септември „Душата на Квартала” ще бъде събудена!

Музиката в това издание на „Капана Фест’’  отново ще е в изобилие. Tози път обаче не от една, а от три сцени. Основната сцена "Soul City Stage"на ул. Загреб ще посрещне гости-изпълнители като: Белослава, Bobo & Тhe Gang, Деси Андонова & Hight Time и участието на TromBobby. Последната вечер в неделя - денят за фолклор, започваме с истински академичен народен хор с диригент проф. д-р Костадин Бураджиев и закриваме  с емблематичния Теодосий Спасов Фолк Квинтет. За любителите на рок-музиката този път имаме и отделна WAM СЦЕНА пред клуб No Sense! Там ще забият Нещо Цветно, Мерудия, APE|MEN, Ревю, Blues Traffic и динозаврите от Подуене Блус Бенд с Васко Кръпката. Място за младите изпълнители ще бъде и третата акустична сцена на ул. Братя Пулиеви, кв. Капана.

От музиката ще тръгне и творческия заряд, който ще се влее в изложенията на авторски изделия, ще мине през занаятчийските ателиета и ще вкуси от натуралните вкусотии на базара за местни продукти. Върху паветата пред Капана пък ще се съберат и едни от най-изявените български марки за улична мода с техните актуални колекции. Ще откриете всичко това на ‘’Капана Базар’’.

Всички посетители с креативен дух и любопитство ще бъдат предизвикани в ‘’Кaпана Твори’’. Тук фокуса е изкуството на тениската или как тениската се превръща в изкуство. Представяме две изразителни техники за печат върху текстил – класическия ситопечат и иновативния и уникален по рода си печат чрез слънчева светлина. Гости на фестивала ще могат не само да проследят процеса, но и сами да се включат в него. What A Monstar организира и творческо предизвикателство с награда за рисуване на артуърк върху тениска от гостуващи български артисти. Едни от най-признатите български спрейъри пък ще действат около вас, като оживят стените на квартала с истории и герои. 

Латино ритми ще се носят от площада на ул. Георги Бенковски кв. Капана за тези, които обичат да се раздвижват под звуците на гореща музика. От другата страна на ‘’широкото в Капана’’, бийтове от Skill & Dabreakoff ще съберат B-Boy, които ще ни посветят в уличния ритуал на брейк батъла. В неделя завършваме традиционно с български фолклор от ДФТА "Иглика" пред "Terzo Mondo". Движение и ритъм!

Много движение ще има и на спортните кътове с най-разнообразни спортни съоражения, осигурени специално от партньорите ни от Decathlon за ‘’Капана Спортува’’. Kато на кино! А кино на открито, разбира се, ще гледаме на ул. Христо Дюкемджиев, със съдействието на нашите приятели от „На Tъмно“. ‘’Kапана Играе’’ е за деца на всички възрасти. Малките ще играят на детския кът пред работилница BoomArt с огромни сапунени балони, декор за фотография и маси с пъзели и боички. А големите… те могат да приемат предизвикателствата на локалите в Капана, за да спечелят изненади. Играта е щастие, но не и за едно от децата в Капана. 

Вики е на 10 години и се бори с детски паралич и има нужда от нашата подкрепа, за да може да направи първите си крачки. Това е нашият апел към вашата активна социална отговорност. Включете се в Капана Помага! 

Тук е време да обявим и нещо неочаквано. В събота, Ретро Рали Родопи ще изпълни улиците на капана с култови ретро автомобили. Дух автентичен, дух епичен! 

Вижте и видеото от пролетния КАПАНА ФЕСТ по-долу в станицата :)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…