Предстои звезден уикенд в програмата на VI Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“. На 3 октомври от 18.30 ч. атрактивният Yotzov Clarinet Sextet ще очарова публиката с виртуозните си изпълнения. Основател и лидер на състава е изтъкнатия кларинетист Бобо Йоцов.

Международният фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“ не за първи път представя на своята сцена българка – концертмайстор на световен оркестър. През годините форумът включи концерти на прочутата пловдивчанка Елмира Дърварова – дългогодишен концертмайстор на Метрополитан опера, Ню Йорк, Албена Данаилова – концертмайстор на Виенска филхармония, Мила Георгиева – концертмайстор на Радио-симфоничния оркестър в Щутгарт.

В неделя, на 4 октомври от 11.30 ч. почитателите на класическата музика ще имат удоволствието да се насладят на още една знаменита цигуларка – Йоанна Каменарска – концертмайтор на Хамбургския филхармоничен оркестър. Тя ще си партнира с изтъкнатата пианистка Ирина Георгиева, с която от години покорява в дует световните сцени.  

Българската цигуларка е обсипвана със суперлативни оценки от страна на критиците: „Роден музикант! Нейното свирене е сублимно; всичко придобива смисъл; част от една неразривна цялост... Елегантно водене на лъка, фини звукови нюанси, красива фраза, овладян ритъм и дишане: тази артистка наистина разполага с душевно богатство и свобода!“(Брюксел); „Световна класа!“ (Франкфурт); „Звездата на вечерта... Изпълнението на Йоанна Каменарска на „Циганка“ от Равел взриви публиката и я изправи на крака.“ (Хамбург).

Билети за концертите търсете в мрежата на Eventim.bg, В Билетен център пред Общината и в Балабановата къща преди събитията.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…