В навечерието на Деня на народните будители, сдружение  „Мемориал на духовността“ обявява номинираните за званието „Следовник на народните будители“ и връчва знака на заслужил пловдивчанин, известен със своя труд и творчество на полето на духовността .

Събитието се осъществява с подкрепата на Народна библиотека „Иван Вазов“, Общински читалищен съвет и Община Пловдив.

Тази година номинирани за престижното звание са трима представители на пловдивската интелигенция, допринесли с дългогодишния си творчески път в областта на изобразителното изкуство, скулптура и монумент, наука и литература за утвърждаването на  Пловдив като световен и европейски културен център. 

Носители на титлата през годините са личности като професор Радка Колева, журналистите Георги Райчевски, Евгений Тодоров, музикантите професор Асен Диамандиев, Анастас Маринкев, просветните дейци Божана Апостолова, професор Огнян Сапарев, доцент Кирчо Атанасов, бизнесменът Любозар Фратев и театроведът Пенка Калинкова, академик Стойков, издателя Стою Вартоломеев, Стефан Шивачев.

Тържеството по случай Деня на будителите и церемонията по обявяване на новия носител на званието „Следовник на народните будители“, ще се състои в

 Конферентна  зала на Народна библиотека „Иван Вазов“ на 30 октомври, от 17.30 часа.

В програмата ще участват дамски хор „Тримонциум“.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…