Темата ще представи Владислав Ермолин (р.1968, Москва, Русия). Завършва Физико-технически институт, като междувременно през 1991 г. се среща с Лама Оле Нидал и става негов ученик. Учи в Международния будистки институт на Кармапа (KIBI) в Делхи, след което осем години е преводач от тибетски на руски език в руския клон на института в град Елисте. От 2005 г. учи и преподава тибетски език в Международния институт за тибетски и азиатски изследвания (ITAS) в Малага, Испания. Преподава в центровете на Диамантения път на будизма от 2006 г. и е един от преводачите на Шераб Гялцен Ринпоче, високоуважаван лама от линията Карма Кагю.

Будисткият възглед за света и явленията има някои забележителни сходства с основните понятия в съвременната физика, най-вече с двете й най-важни теории - квантовата механика (физиката на безкрайно малките частици), както и с теорията на относителността (физиката на безкрайно големите величини). Факт е, че будизмът и науката са напълно различни методи за изследване на природата на реалността, но и двата подхода се стремят да открият истината, прилагайки едни и същи критерии - автентичност, точност и логичност. "Да виждаш нещата такива, каквито са" - това е желанието и на науката, и на будизма.

Лекцията ще бъде превеждана на български език. Вход свободен (дарение по желание).

Събитието ще се проведе на 5 февруари (петък) от 19:00ч в Дом на културата „Борис Христов”, Пловдив, конферентна зала, ет. 1.

2 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…