Нашумялата постановка “Хамлет” с Бенедикт Къмбърбач открива днес 18-тото издание на Филмови нощи във Филипополис

В дните от 8-ми до 31-ви юли ви очакват много премиерни заглавия, най-доброто от световните театрални и танцови сцени и най-престижният планинарски фест за първи път в Пловдив. Мястото отново е Лятно кино Орфей, а цената на билетите е между 6 - 10лв, като може да ги закупите на касата на лятното кино или онлайн на www.boxoffice.bg.

Старт на лятната кинопанорама днес от 21:10 часа ще даде “Хамлет”. Можете да видите на голям екран постановката, която държи световния рекорд за най-много зрители на театрално представление.

Във Великобритания билетите за "Хамлет" бяха разпродадени година преди премиерата. Номинираният за „Оскар" Бенедикт Къмбърбач поема едноименната роля във великата трагедия на Шекспир. Режисирьор е Линдзи Търнър, а продуцент - Sonia Friedman Productions. Билетите за "Хамлет" в лондонския арт център "Барбикан" бяха изкупени буквално за минути след пускането си в продажба – близо година преди премиерата. В България се случи същото – само дни след като стана ясно, че софийските и варненските зрители ще имат шанса да се пренесат в Елсинор чрез Бенедикт, билетите вече бяха на привършване.

Всички, които са гледали Къмбарбач в ролята на датския принц, го определят като блестящ. Самият спектакъл, за който усилено се говореше много преди премиерата, навярно е световното театрално събитие на миналата година – не просто заради безпрецедентния интерес, а най-вече заради великолепната игра на Къмбърбач. До миналата година театралното изкуство бе приемано с по-умерени чувства. До лудостта по "Хамлет" в "Барбикан", на която можете да се отдадете и вие днес в Лятно кино “Орфей”.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…