Първото събитие на Открита сцена Младежки хълм стартира с концерт на Проектът Приятели на 22 юли 

ВХОД СВОБОДЕН

Открита сцена Младежки хълм е създадена по инициатива на Клуб Библиотеката и е включен в програмата на Инкубатор за общодостъпен културен календар на Пловдив 2014-2020г.

Plovdiv Vibes

Открити сцени - Plovdiv Vibes - 22 юли - 28 август

Plovdiv Vibes, е нов формат летен събитиен календар с открити сцени в градска среда.Програмата включва инициативи в областите - музика, танц, театър, кино, приложни изкуства, както и различни спортни формати. Plovdiv Vibes е платформа, която подкрепя млади автори, както и утвърдени артисти, като дава всеобщо поле за изява в духа на "ЗАЕДНО" - Пловдив ЕСК 2019. Първата открита сцена, стартира на 22 юли на територията на парк Младежки хълм, в центъра на Пловдив.

Plovdiv Vibes се провежда всеки уикенд в периода 22юли до 28 август, като публиката може да посещава културни събития на територията на парк Младежки Хълм напълно безплатно.

Програмата е разнообразна с активности за деца и възрастни, които се провеждат през деня и музикална и танцова програма през вечерите. Откритата сцена представя танцови групи, музикални банди, театър и кино в различните дни. Сцената на Младежки хълм е изградена по инициатива на Гаро Узунян - клуб Библиотеката, в сътрудничество с Творчески комплекс Инкубатор. 

Plovdiv Vibes е част от проекта на Инкубатор Plovdiv Stage Park. Проектът се осъществява чрез обособяването на една основна фестивална зона, която се намира в рамките на град Пловдив, но на практика се намира извън жилищни зони, където да създава дискомфорт на гражданите. Успоредно с това проектът Plovdiv Stage Park включва и 10 сцени в градска среда - паркове, спортни зони и други.Това са сцени, които са напълно безвъзмездни и могат да бъдат използвани от всеки, който кандидатства за конкретна сцена и бъде одобрен.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…