Петко Танчев е визуален артист, сценограф и видео дизайнер

С него ще си говорим за отворената покана за C reative media workshop, част от програмата на Нощ/Пловдив – 2016. Петко ще ни разкаже и за специалният гост на работилницата – Брак Корен (Израел).  

За първа година в Нощ/Пловдив ще бъде обособен индивидуален модул, фокусиран изцяло върху нови технологии и изкуство. Като въведение в модула Барак Корен ще направи първия си уъркшоп за TouchDesigner в Европа, както и публична презентация на свои проекти. Нощ/ Пловдив – 2016 представя възможност за участниците да се включват в специализирана изложба на 24 и 25 септември, част от програма на фестивала, със свои проекти, разработени или консултирани по време на уъркшопа.

Петко завършва специалност „Сценография“ на НХА през 2008 г. и магистърска степен на програма „Проектиране на авторски визуален спектакъл“ през 2010 г. Има реализирани редица сценографски проекти и видео инсталации за театрални постановки в страната и участва активно в национални и международни фестивали. В своите авторски проекти той използва компютърен хардуер и средства за визуално програмиране, за да създава генеративни образи, интерактивни системи, анимация, видео. Неговите виртуални светове преосмислят аспектите на физическата действителност, като я изпълват с различен смисъл и значение. Проекти: Cnnctr, Plovdiv Timeline, Basilica Tessera, Дигитален Ренесанс.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…