Фасада видео фестивал събира отново видео изкуство от цял свят в Пловдив

На тазгодишното седмо издание, от постъпилите 160 филма са допуснати до участие 78 творби от 25 държави: Германия, Великобритания, Италия, Канада, Русия, Полша, Испания, Израел, Австралия, Унгария, Турция, Франция, САЩ, Португалия, Колумбия, Дания, Австрия, Япония, Бразилия, Босна и Херцеговина, Холандия, Иран, Индия, Сърбия.

В три поредни вечери пловдивчани ще имат възможността да се запознаят с най-новите тенденции в областта на видео изкуството. Публичното пространство и фасадите ще заживеят и ще се превърнат в светлинни екрани отразяващи чувствителността и посланията на видео творците от седем континента. Локациите отново са три – Братска Могила, Кметство Тракия и Лапидариум в Стария град, където на 8 септември от 20.30 часа ще бъде официалното откриване и ще бъде обявен носителят на наградата на Фасада видео фестивал за 2016 година. Не пропускайте и станете част от преживяването ВИДЕОИЗКУСТВО.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…