Фабрика за идеи и ONE ARCHITECTURE WEEK подготвят терена за инициативата в квартал Тракия в Пловдив

С радост споделяме, че една страхотна инициатива - 100in1day.com, обиколила вече 30 града в цял свят, се появява за пръв път в България. 

На 1 октомври жителите и гостите на Пловдив и на квартал Тракия са поканени да вземат участие в българското издание на 100в1ден. Идеята на инициативата е в един ден да се случат множество различни форми на взаимодействие между хората и градската среда на панелния квартал - архитектурни и творчески намеси, работилници, дискусии, разговори, игри, споделяне на опит и др.

“Със 100в1ден ще докажем, че за един ден със силата на гражданската енергия, градът може да се промени и да стане по-хубав”, казват организаторите. “Всеки е поканен да излезе на улицата и да боядиса пейка, да посади дърво, да сглоби навес. Или пък да организира изложба, прожекция, танц, концерт, скейт демонстрация. А може да е просто игра на дама или покана към съседите за шах. Идеята е да сме заедно. 100в1ден е празник.”

100в1ден се организира от Фабрика за идеи в рамките на международния фестивал за архитектура и градска среда - ONE ARCHITECTURE WEEK 2016 (30.09-10.10), който тази година се провежда в квартал Тракия под мотото “ДЕЙСТВИЕ! Полезни практики от панелните квартали”.

За да съберат идеи и материали за 100в1ден, екипите на Фабрика за идеи и ONE ARCHITECTURE WEEK ще направят четири работилници с гражданите и гостите на квартал Тракия  - на 10, 17, 18 и 24 септември. Мястото на работилниците ще бъде между осми и девети блок, в Парк Майка и дете.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…