Маршрутът е съставен от 6 интерактивни задачи, които се преминават в рамките на 1 до 2 часа

Подготвени младежи ще водят зрящи и незрящи в интерактивен маршрут „Усети града“ на 13-и юни от 18:30 ч. Началото е на паметника на Мильо на Главната на Пловдив. Желаещите могат да се включат след регистрация във формата за участие: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc7dwAz5ytvrUE7t6JfXkknQnrXC4yYpPuislKZCKYCFhP3zg/viewform.

„Усети града” е интерактивен маршрут, който насочва вниманието към различни интерпретации на градското пространство. Той се преминава от най-малко двама души – един е в ролята на водач, а другият е воден със затворени очи. Водените могат да бъдат както зрящи, така и незрящи и да предизвикат сетивата си. С помощта на пътеводител водачът насочва и представя по сетивен начин културното наследство на Пловдив. Маршрутът е съставен от 6 интерактивни задачи, които се преминават в рамките на 1 до 2 часа. Преживяването на маршрута е индивидуално като зависи от общуването и доверието между водач и воден.

Водачите са подготвени в първото по рода си Обучение за водачи в интерактивен маршрут "Усети града” от 31 май до 2 юни 2017г. Те са обучени чрез методите на неформалното образование в основни техники за ориентация и мобилност в градска среда на хора със зрителни затруднения, в интерпретиране на градското културно наследство и прилагане на практика на наученото.

Маршрутите „Усети града” са отворени и безплатни за всеки. Следващият и последен за сезона маршрут е на 18-ти юни (неделя). Следете за повече информация страницата на организаторите АКЕА „Медиатор“ и събитието във Facebook

Информация за проекта е публикувана и на сайта:

https://feelthecitytour.wordpress.com/ 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…