На 24.11.2017г. от 15.00 часа се проведе заключителна пресконференция по проект „Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда в Община Родопи, с. Ягодово“, Договор №G05M9OP001-2.002-0112-С001 по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.002 „Независим живот“.
По време на събитието бяха представени постигнатите резултати във връзка с изпълнението на проекта. Като значителен успех беше посочено изграждането на Центъра за почасови услуги в с. Ягодово, както и закупуването на Специализирано превозно средство за хора с увреждане. Благодарение на мобилния характер на услугите,  голям брой потребители получиха улеснен достъп до социални и обществени ресурси.

В рамките на дейностите по проекта бяха обхванати 124 деца и лица, които получиха висококачествена подкрепа от 70 лични асистенти; рехабилитация, физиотерапия, психологическа и мотивационна подкрепа. Дейностите по обучение  на персонала и супервизия, както и разработването на правилата за работа на Центъра в с. Ягодово бяха осъществени от партньора на Община „Родопи“, а именно Фондация „Фонд за превенция на престъпността - ИГА“. Партньорите от  ИГА      проведоха над 180 индивидуални срещи за психологическа подкрепа на персонала, групови консултации и супервизия на същите.
       

В рамките на устойчивостта на проекта, Община „Родопи“ ще осигури функционирането на Центъра за почасови услуги за социално включване в с. Ягодово като местна дейност в рамките на 6 месеца.
По време на проведената дискусия активно участие взеха представителите на Дирекция „Социално подпомагане” Родопи и Неправителствения сектор,както и Общински съвет – Родопи и жители от общината, които са ползвали услуги по проекта.


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…