Новият кулинарен фестивал стартира от МОЛ Марково тепе

Десетки си облизаха пръстите на старта на новия кулинарен градски фестивал „Вкусът на Пловдив”. Първото издание на гастро форумът започна днес в МОЛ Марково тепе и ще продължи и утре с много изненади и демонстрации на някои от най- изтъкнатите господари на кухнята под тепетата. Заместник-кметът Александър Държиков обяви началото на фиестата, в която среща си дават  изявени пловдивски ресторанти и производители на местни храни и напитки.  Кулинарите показват майсторлък пред очите на посетителите, които могат да опитват различните вкусове на пловдивските заведения и производители.

Амбицията на организаторите - Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите "Тракия" - Пловдив“ и Регионална занаятчийска камара – Пловдив, в партньорство с Община Пловдив, Общинско предприятие „Туризъм“ – Пловдив, МОЛ „Марково тепе“, БХРА, фондация LocalFood.bg и Асоциация на професионалните готвачи – Пловдив  е през следващите години, фестивалът да се развива, разширява и дообогатява. Гост - водещ на тазгодишното издание е Иван Звездев, откъдето се ражда и името на събитието „Иван Звездев и звездни пловдивски ресторанти“.

Между звездите на тазгодишното дебютно издание на фестивала са веригата сладкарници „Долче Фелини“ и ресторантите „Хемингуей“, „Торро Гранде“, „Ноте ди вино“, „Сол и пипер“ и „Мавруда”, „Одеон“, „Рая“, Бир стоп – Пловдив, множество производители на сладкарски продукти, производители на мед и медни продукти, както и на хлебни изделия

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…