Двамата са звездите в бродуейския мюзикъл „Човекът от Ла Манча”, чиято премиера наближава

Историята на Дон Кихот оживява в премиерния мюзикъл „Човекът от Ла Манча” на Пловдивска опера. Ролите на Рицаря на печалния образ и на Санчо Панса са поверени съответно на Орлин Горанов и на Мариан Бачев, които репетират цяло лято в града под тепетата.  Зрителите ще се насладят още на играта и на гостуващите актьори Елена Атанасова и Кръстю Кръстев от Драматичния театър в Пловдив. Останалите роли са поверени на солисти на Държавна опера Пловдив и на гостуващите актьори Елена Атанасова и Кръстю Кръстев от Драматичния театър в Пловдив. Премиерните представления са на 4 и 14 октомври в Концертна зала от 19 часа.

Бродуейският хит „Човекът от Ла Манча” от Дейл Васерман, Мич Лей и Джо Дариън е отличен с 10 награди “Тони” – театралният “Оскар”, включително за най-добра музика и мюзикъл. В Пловдив продукцията се поставя от създателите на мюзикълите “Коса”, “Ах, този джаз!” и “Оркестър без име”: художниците – Иван Токаджиев, Петър Митев, хореографът – Боряна Сечанова, режисьорите – Евгени Господинов и Борис Панкин. Диригент на оркестъра е Константин Добройков.

Испания, Севиля. Краят на 16 век. Дон Мигел де Сервантес и неговият прислужник Санчо, са хвърлени в тъмница по заповед на Светата Инквизиция. Те са обвинени в престъпления срещу Църквата и ще бъдат разпитани, и евентуално съдени. В затвора, обаче, попадат на Съда на затворниците. Тези убийци, крадци, изнасилвачи, измамници, проститутки и техният тартор Губернатора се забавляват като “съдят” всеки нов затворник. Разбира се, всеки се признава за “виновен” и му се отнема всичко, което може да се ограби от него. Сервантес обаче, има нещо толкова скъпоценно, колкото живота му – ръкописа на един от най-великите романи за всички времена – “Знаменитият идалго Дон Кихот де ла Манча”. Пред опасността да му бъде отнет, Сервантес измисля необичаен, дързък и блестящ ход – пожелава да се защитава, като изиграе комедийно представление по романа си за  невероятно смешните приключения на лудия рицар Дон Кихо, и верният му оръженосец Санчо Панса.

Билети за премиерата на мюзикъла „Човекът от Ла Манча” се продават на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…