Мюзикълът „Бягство“ на столичния Музикален театър гостува на 28 февруари в Пловдив  в Дом на културата „Борис Христов”. Той е със специалното участие на Боби и Заки от дует „Авеню”, по чиято музика е създаден един от най-добрите съвременни български мюзикъли.

„Бягство” е не само личната изповед на двамата музиканти от дует „Авеню“. Това е и разказ за любовта, за трудността на избора, отговорността пред най-близките, както и за възходите и паденията в човешките отношения.

На фона на събитията в България през 90-те години виждаме историята на две момчета, влюбени в музиката, които създават дует. Звукозаписна компания от Америка попада на първата им песен и впечатлена от таланта им, отправя покана за съвместна работа, но само към един от тях.
За първи път неразделните приятели ще трябва да вземат решение, което ще остави следа върху приятелството им и върху целия им живот.

Приятелството, мечтите и стремежите на двамата са подложени на сериозни изпитания. След години на изпитания, в които трябва да избират между трудния път в изкуството и финансово уредения живот – техните пътища отново се срещат. Те са готови да си простят, а след изпитанията, от които са помъдрели, създават заедно своя най-голям хит като дует...

Ито и част от екипа от професионалисти, който стои зад този мюзикъл-изповед, вдъхновен от музиката на Боби и Заки от дует „Авеню“:
Автор на либретото – Левена Филчева
Режисьор – Александър Мутафчийски
Диригент постановчик: Левон Манукян
Хореограф: Татяна Янева
Диригент и хормайстор: Людмил Горчев
Сценография: Георги Златанов
Художник по костюми: Цветанка Петкова – Стойнова

В спектакъла участват младите звезди на Музикалния театър Денко Проданов, Весела Делчева, Илона Иванова, Александър Панайотов, както и хорът, балетът и оркестътър на Музикалния театър.


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…