04.06. – От 18ч. – Откриване и представяне на проект „ЛУКС“, който е в подкрепа на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година.

Проектът е на Фернандо Ервас, който е известен в Европа и Америка с провокативните си произведения. Всяко от тях носи специфичен колорит. Ервас е известен с това, че сам приготвя боите, с които работи, и използва най-неочаквани художествени материали, които оживяват под ръцете му. Космополитен автор, изследовател на културата на България, роденият в Мадрид Фернандо Ервас след дълго пребиваване в Ню Йорк е избрал нашата страна за своя нова родина и се е установил да живее тук.
Испанецът Фернандо Ервас превръща живота на децата от етническия квартал "Столипиново", центъра "Св. Врач" и дома "Княгиня Мария Луиза" в изкуство чрез документалния филм "Антология на забвението", част от проект „ЛУКС“.

Освен филм в рамките на проекта LUX е създадена и галерия от снимки, скулптурна изложба и видеоинсталация.
05.06. – От 19ч. – спектакъл „WEATHERED/LAYERS“ от фестивала „Черната кутия“. Гостуването на продукцията се осъществява с подкрепата на посолство на САЩ в България.
 Билети на касата пред Община Пловдив.
06.06. – От 19ч. - спектакъл „ДУЕЛ“  - Франция, от фестивала „Черната кутия“ и официално закриване. Пет танцьори грабват публиката в едно изключително шоу. Спектакълът пресъздава дуелите през вековете с невероятно чувство за хумор и насмешка.
Билети на касата пред Община Пловдив
07.06. – От 18ч. – юбилеен концерт на АМТИИ Пловдив, с който се отбелязват 40 години от създаването на катедра „Хореография“.
08.06. – От 19ч. – концерт на детски фолклорен ансамбъл „Дилянка“. В репертоара на "ДИЛЯНКА" са включени танци от всички етнографски области на България. Колоритните костюми и разнообразната динамика на танците завладяват публиката не само у нас , но и в чужбина. Ансамбълът взема дейно участие в културния живот на град Пловдив и в редица наши и международни фестивали. Художествен ръководител - Мария Кьосева.
09.06. – От 19ч. – „Духът на поета“ – смешна трагедия от Стефан Цанев с участието на
Христо Мутафчиев, Валентин Танев, Павлин Петрунов. Номинации АСКЕЕР `2013 за
поддържаща мъжка роля - Павлин Петрунов за ролята на Гунчо.Един спектакъл на Народен театър „Иван Вазов“ – билети на касата на Драматичен театър Пловдив.

10.06. – От 13ч. – Фестивал на талантите, организиран от Младежка академия „Творчески искри“. Участват ученици от НУМТИ „Добрин Петков“, СОУ„П.КР.Яворов“ и др.
11.06. – От 19.30ч. – „Просто една история“ – по музика на група „QUEEN“. Гостува Мюзикхолен театър. Просто една история за живота на келнера Сам, който можеше да стане известен певец, но вместо това се превърна в грешник.
Билети на касата пред Общината.
12.06. – От 19ч. - Среща с писателя Хорхе Букай, гост на издателство „Хермес“.
Роден е на 1 януари 1949 година в Аржентина. Той е психиатър, психотерапевт и писател. Книгите му са продавани по два милиона копия в цял свят и са преведени на повече от седемнадесет езика.
13.06. – От 19.30ч. – „Когато котката я няма“ – спектакъл на театър „Мелпомена“ – откупен от „Зонта клуб“.
Историята надниква в  спалните на две семейства. Оказва се, че в едното има изобилие от секс, а в другото сериозно липсва!
В едното семейство ролите на мъжа и жената са разменени, а в другото - преувеличени.
Това, което ги свързва е, че всеки крие истинските мотиви на поведението си. Появяват се и две млади дами , който преобръщат живота на всички!

14 и 15.06. – От 10ч. – Фестивал на старата градска песен „Нежни чувства“ – провежда се за четиринадесети път. В него участват състави и индивидуални изпълнители от цялата страна. Освен стари градски в репертоара им могат да бъдат включени и авторски песни. Вход свободен.
17.06. – От 19ч. – Театър 199 представя „Дуети“. В спектакъла – букет от вихрени комични новели на тема любов – Силвия Лулчева и Владимир Пенев се преобразяват до неузнаваемост в различните необикновено ярки персонажи.
19.06. – От 19ч. – „Женитба“ – театрален спектакъл Драматичен театър Пловдив
Женитбата не е лесна работа. А когато кандидатите за ръката на бъдещата булка са не един или двама, а шестима, се ражда една от най-успешните пиеси в историята на театъра. Сякаш предвкусил триумфа си по световните сцени, още преди 180 години Гогол определя "Женитба" като напълно невероятно събитие в две действия.
Автор: Н. В. Гогол
Режисьор: Иван Урумов
Сценография: Петьо Начев
Костюми: Мария Диманова
Участват: Ивана Папазова, Русалина Чапликова, Анелия Ташева, Красимир Доков, Стефан Попов, Ивайло Христов-, Стоян Сърданов, Мариана Йотова, Стефан Бобадов, Кръстю Кръстев
 Билети на касата на Драм.театър Пловдив
20.06. – От 19ч. – концерт на детски хор „Славена“.
 Детски хор „Славена” е създаден през 1998 г. от Мирослав Караделев. В него участват деца от 5 до 16-годишна възраст. Репертоарът на хора включва детски песни от български и чужди композитори, църковни песнопения и песни на фолклорна основа.
За краткото време на своето съществуване хор „Славена” печели множество награди на авторитетни фестивали за българска детска песен.
23.06. – От 19ч. – „Когато гръм удари“ – от Пейо Яворов. Театрален спектакъл, който атакува сетивата на зрителите, без да ги кара да се чувстват воайори. Без да имат пряко и активно участие в случващото се на сцената, те са поставени в ситуацията на съпричасното лице, което съпреживява тази история.
 Билети на касата на Драм.театър Пловдив
24.06. – От 19ч. – „Безумната лейди Джулия“ – спектакъл със Стоянка Мутафова по повод 93-та й годишнина и 66 години игра на сцена.
25.06. – От 19ч. – „Който трябва“ – гостува Драм.театър Сливен.
Участват актьорите : Камен Воденичаров, Георги Спасов, Рада Кайрякова, Севар Иванов, Бориса Сарафова и Теодор Христов.
НАРОДА и ВЛАСТТА се изправят един срещу друг в голямото надлъгване.
Билети на Драм.театър Пловдив
26.06. – От 19.30ч. - Откриване на фестивала на франкофонската песен „Златен ключ“ , организиран от Почетното консулство на Република Франция - Алианс Франсез Пловдив. Международния франкофонски фестивал „Златен ключ” има амбицията да се превърне в най-големия форум на френското музикално и песенно изкуство на Балканите.
27.06. – От 11ч. – Празник на таланта на Търговска гимназия Пловдив.
28.06. – От 8-21ч. - Проява на Фестивала „Една дизайнерска седмица“.
ONE DESIGN WEEK е международен фестивал за дизайн и визуална култура. Провежда се всяка година през юни месец. Програмата му включва професионален форум с участието на изтъкнати имена от цял свят и ред събития със свободен достъп за широката публика - изложби, творчески работилници, дискусии, лекции, детска програма, филми, книги, партита.
 
ONE DESIGN WEEK се стреми да служи за платформа, която стимулира и подкрепя развитието на дизайн професионалистите в България. Същевременно, целта на събитието е да представя и популяризира устойчиви и стойностни практики за по-добра и смислена визуална среда от цял свят.1 comment

  • Comment Link duspatin zu wettbewerbsfähigem Preis duspatin zu wettbewerbsfähigem Preis Мар 18, 2024

    Greetings! I've been following your site for a long time now and finally got the bravery to go ahead and give you
    a shout out from Houston Texas! Just wanted to say keep up the great work!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…