След рекордните 2000 представления в 24 страни по света, в това число и на Бродуей в Ню Йорк, преминал през различни трансформации, най-успешният спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ – „Това е България“ се завръща с обновена версия на пловдивска сцена на  5 септември 2023г.  на Античния театър от 20.30  часа.

Пловдив е част от националното турне по случай 20 години от създаването на "Това е България" – авторски спектакъл на хореографа и идеолога на ансамбъла Христо Димитров.

Със своето виртуално присъствие на сцената, посредством мултимедия, незабравимият български актьор Георги Черкелов ще ни преведе през музиката, песните, танците, обичаите и народопсихологията на българите от Родопите, Македония, Шоплука, Северна България, Добруджа, Странджа и Тракия.

"Това е България" е спектакълът, който промени отношението на българите към собствения ни фолклор, са коментирали неведнъж специалистите.

Билети за спектакъла „Това е България“ на ансамбъл „Българе“ на цени от 20 до 40 лева се продават от днес на касата пред община Пловдив, в Туристическия информационен център до Римския стадион, каса на Античен театър, каса „МаскАрт“ в ДК „Борис Христов“, цялата мрежа на Ивентим, в Grabo и онлайн.

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…