Тази вечер на хълма ще се леят най-обичаните песни на твореца. Ще чуем и любими дуети с Кристина Димитрова, Орлин Павлов и други

Орлин Горанов - изпълнителят на една от най-красивите български поп-песни “Светът е за двама”, пристигна в Пловдив за своя концерт "50 години магия“, посветен на юбилея му на сцена.

Неговата кариера стартира през 1974 г. с изпълнение в един от първите български оперетни мюзикъли „Мостът“, като част от хора.

Може да бъде изображение с 1 човек

"Всички тези години на сцената са магия, защото музиката има силата да вдъхновява, да създава, да сбъдва. Тя е онази нишка в живота, която събира и свързва нашите спомени и емоции. А най-голямата магия е, че имам възможността да споделям музиката с публиката“, казва Орлин Горанов.

Концертът в Пловдив е тази вечер на Летния театър на Бунарджика, началото е в 21 часа.

С него пред пловдивчани и гостите на града ще излязат едни от най-добрите млади музиканти - Радо Казасов – барабани и автор на концертните аранжименти, Евден Димитров - бас, Денис Попстоев - клавишни и саксофон. Звездния състав допълват музикантите от „Ку-ку бенд“ Кристиян Илиев – пиано и Цветан Недялков - китара, тромпетистът на група "Акага"- Иво Казасов, както и атрактивното трио „Тринити“.

Акцент на сцената ще бъде и забележителният симфоничен оркестър Симфониета - Враца, с диригент Георги Милтядов, който е и автор на оркестровите аранжименти.

Специални гости на концерт-спектакъла на Орлин Горанов ще са Любо Киров, Орлин Павлов, Александра Раева, Кристина Димитрова и Мариана Попова – изпълнители, с които го свързват общи музикални проекти и дългогодишно приятелство. Цялостното музикално преживяване ще бъде допълнено от пищна сцена, специални визуални ефекти, мултимедия, звук и осветление на високо ниво.

Билети все още има в мрежата на Ивентим за цялата страна, в Пловдив и на касата на МаскАрт в ДК „Борис Христов“, Билетен център пред Общината и в Туристически информационен център на пл. Римски стадион, както и на касата на Античен театър.

В "50 години магия“ Орлин Горанов ще изпълни едни от най-популярните си песни, поднесени по съвременен начин – с нови концертни аранжименти, специално създадени за поредицата музикални събития.

С него на сцената на Летния театър ще бъдат едни от най-добрите млади музиканти – Радо Казасов – барабани и автор на концертните аранжименти, Евден Димитров – бас, Денис Попстоев – клавишни и саксофон.

Звездния състав допълват музикантите от "Ку-ку бенд“ Кристиян Илиев – пиано и Цветан Недялков – китара, тромпетистът на група "Акага“ – Иво Казасов, както и атрактивното трио "Тринити“.

Още съвсем малък, Орлин Горанов започва своята кариера на певец в детски хор „Бодра смяна“. Двадесетгодишен попада в Ансамбъла на Строителни войски, откъдето тръгва и друго легендарно име в нашата забавна музика – Тоника СВ. Превзел естрадата, Орлин решава да продължава да се развива и се насочва към оперната музика. Тенорът му, толкова рядък глас за България, е брилянтен и не е чудно, че през 1990 година завършва Музикалната академия с оперно пеене.

Лауреат е на множество награди, между които Първа награда на Младежкия конкурс за забавна песен София през 1978 г. с песента „Интимно“, Първа награда на Шлагерфестивал в Дрезден (1981), Трета награда на „Интерталант“ (Прага, 1981), Голямата награда на „Златният Орфей“ (1984), Първа награда с песента „Пътища обратни“ на фестивала „Бургас и морето“ и още много други.

Орлин Горанов доказа, че добре се справя и с актьорската работа. Снима се във филми и участва в театрални постановки. В момента той е водещ на предаването „"Последният печели" по БНТ.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…