Изтъкнатият цигулар Максим Косинов ще свири пред пловдивска публика на 11 юни в Концертна зала от 19 часа. Завършил Музикалното училище в Санкт Петербург, виртуозът специализира в Германия и в периода 2012-2014 е концертмайстор на Симфоничния оркестър в Хамбург, а от 2014 е концертмайстор на радиоокрекстъра в Мюнхен. Максим Косинов ще изпълни Менделсон - Концерт за цигулка и оркестър, оп 64.

Симфоничният оркестър на Пловдивска опера ще бъде дирижиран от Йонг Чил Лий, а на сцената ще се качи и пианистката Сунхуа Парк от Южна Корея. Тя ще изпълни Григ - Концерт за пиано и оркестър, оп. 16.

Програмата е част от цикъла "Щедьоври на симфонизма" на Държавна опера Пловдив. БИлети се продават на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…