Над 100 артисти от различни сфери на изкуството ще се срещнат на 9 септември на сцената на Летен театър Пловдив за премиерата на първата българска 3D поп-опера "Рибарят и неговата душа" в града на тепетата.  В спектакъла участват  симфоничен оркестър и поп-рок банда, балет, хор и любими на родната публика изпълнители: НЕНЧО БАЛАБАНОВ, МАРИАНА ПОПОВА, ВЕСЕЛА БОНЕВА, АМАЛИЯ, ДИМО АЛЕКСИЕВ и др.
В спектакъла участва и световноизвестният балет „Арабеск” . Опита и високото художествено майсторство на трупата са предпоставка за истинска феерия и новаторски решения, допълващи магията на спектакъла. Специално за тях са проектирани приказни, завладяващи костюми представящи „морския свят” в поп-операта.
 Сценографията има минималистичен дизайн, който е подкрепен с триизмерна прожекция - симулация на декор и атмосфера. Използвани са техники като 3D mapping, холограмни изображения, прожекции на иновативни повърхности и материи.
 Зрителите ще могат да видят приказни костюми и омагьосваща музика, за да станат съпричастни на една красива история за търсенето на любовта и цената, която сме готови да платим за нея, за силата на Божията любов и за толерантността, която трябва да проявяваме един към друг.
 Проектът е изцяло български, а либретото, вдъхновено от едноименната приказка на Оскар Уайлд, е написано от Ани Топалова. Многопластовата музика, преплитаща симфония, етно и джаз,  дело на композитора Минко Ламбов
За светещите костюми пък се е погрижила Кремена Халваджиян. Аудио-визуалната магия на "Рибарят и неговата душа" ще потопи зрителите в приказното морско дъно, където актьорът Ненчо Балабанов ще бъде рибар, Весела Бонева ще се преобрази в омайваща с красотата си русалка. Ролята на злата вещица ще изиграе Мариана Попова, а Амалия ще бъде Душата на рибаря в спектакъла.
Спектакълът е подходящ за деца и възрастни. Мястото е Летен театър, началото в 20:30 ч.

Организаторите са помислили за достъпни цени, за всякаква аудитория, от 10, 15, 20, 25 и 30 лв. Продажбата на билети е вече факт на касите на билетен център пред общината и в музикален магазин на ул. „От. Паисий”.
За видео и повече информация:
http://www.pop-opera.org/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…