Опера Пловдив кани деца и родители на „Вълшебната флейта” – новото заглавие от поредицата „Приказките на Госпожа Опера”. Премиерата ще бъде на 12 март от 11 часа в Дом на културата. Адаптацията за деца на една от най-известните опери от Моцарт е дело на режисьора Росица Костова и на художника Николина Костова – Богданова. В рамките на един час сладкодумната Госпожа Опера представя вълшебната история за младия влюбен принц, за една красива принцеса, за един ловец на птички, за една зла Кралица на нощта и за един добър магьосник.  Малчуганите влизат в действието на операта, насядали на самата сцена около Госпожа Опера.  Режисьорската идея ограничава броя на зрителите до 100 за едно представление!

Ролите се изпълняват от Арина Христова, Евгения Ралчева, Марк Фаулър, Евгений Арабаджиев, Тодорка Митковска и Пламен Кумпиков, а на рояла са Рита Дечева и Росица Димова.

Представлението е подходящо за деца от 3 до 12 години. През сезон 2015-2016 Госпожа Опера разказва още музикалните приказки „Петя и Вълкът”  и „Вълкът и седемте козлета”. За по-големите пък е семейният мюзикъл „Магьосникът от Оз”, който също се играе в съботни дни.

Билети за премиерата „Вълшебната флейта” за деца се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината  и на място преди спектакъла в Дом на културата.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…