За четвърта поредна година в рамките на Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща” ще се проведе прочутият „Голям детски концерт”! Откритата сцена на Римския стадион – един от най-привлекателните туристически обекти на Пловдив, отново ще позволи на жителите и гостите на града да превърнат неделната си „разходка” в съпреживяване на едно незабравимо културно събитие. 

На 29 май от 18.30 ч. Големият детски концерт ще срещне публиката със знаменития  Народен хор при Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив с диригент проф. д-р Костадин Бураджиев и с популярния и обичан от всички  Оркестър на НУМТИ „Добрин Петков” с диригент доцент д-р Пламен Първанов – оркестъра, свирил в Златната зала на Музикферайн във Виена. 

Двата състава ще музицират за първи път заедно, като в тяхно изпълнение ще прозвучи брилянтна смес от фолклор и симфонична музика.  Програмата е съставена изцяло от произведения на български композитори, а важното послание на този концерт е да помним и ценим българското музикално творчество!

Водещи на събитието ще бъдат талантливите и артистични ученици Неда Канева и Илиян Тиганев, а входът за концерта е свободен!

През годините в ежегодния Голям детски концерт са участвали Симфоничният и Духовият оркестър на НУМТИ „Добрин Петков”, Ансамбъл ударни инструменти „ПРЕСТО” - Пловдив, Филхармония „Пионер” – София, Перкусионен ансамбъл „Акцент” – Плевен, Оркестър „Marching Stars” – Златица и др. В тези концерти са се изявили именити солисти като цигуларят Мони Симеонов от САЩ, концертмайсторите на едни от водещите оркестри в страната: Павел Златаров – Софийска филхармония, Галина Койчева – Симфоничен оркестър на Българското радио, Йордан Димитров – Камерен ансамбъл „Софийски солисти“, джазменът виртуоз -  Венци Благоев, Тримата тенори „UNIQUE VOICES” и много други. 

Международният фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща” - носител на сертификата за качество „Европейски фестивал 2015 - 2016“ на Европейската фестивална асоциация, се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България“, Община „Пловдив“, Общински институт „Старинен Пловдив“, Министерство на културата“.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…