Солистът на Виенската филхармония – Кристоф Конц , пристига днес в Пловдив за концерта „Виртуози на цигулката” на Античен театър на 2 септември (вторник). Директно от летището талантливият музикант ще се отправи към Концертната зала в града за следобедна репетиция с оркестъра на Пловдивска опера. Той идва за откриването на Есенен салон на изкуствата 2014 по покана на маестро Диан Чобанов.
На Античния театър младият виртуоз ще изпълни Концерт за цигулка от Чайковски и ще свири заедно с друг световноизвестен музикант – Марио Хосен, наричан „българския Паганини”.
Едва 9 годишен, Кристоф Конц пресъздава образа на детето-чудо Каспар Вайс във филма „Червената цигулка”, отличен с Оскар за музика. На 12 години дебютира като солист в Северна Америка, а  на 20 години вече е назначен за водач на втори цигулки във Виенската филхармония, където брат му е челист.
 Акценти от участията на Кристоф Конц през сезон 2013-2014 включват изпълнениe на Концерт за цигулка от Чайковски с Берлинската филхармония , рецитал в Музикферайн - Виена,  Salzburg  Mozartwoche (Седмица на Моцарт в Залцбург), в Залцбург Моцартеум като първи цигулар на Koncz квартет и на международния фестивал в Графенег, Австрия.
Като диригент Кристоф Конц предвожда Камерния оркестър на Фетсивала Вербие на турне в най-престижните концертни зали на Германия, Австрия и Швейцария  през 2014 година и участва за втори път на фестивала в Залцбург като музикален директор на Моцарт детски оркестър.
Многобройните му записи през годината включват и албум с престижния оркестър Academy of St Martin in the Fields с диригент Сър Невил Маринър.
27-годишният талант свири на цигулка Галиано от 1762, предоставена му от Виенската филхармония.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…