Един спектакъл, който първо здраво ще ви разсмее, после малко ще ви натъжи, а накрая ще ви изпрати с преизпълнени сетива!

ЖИВАК е авторски дебют на актьора Димитър Живков като автор на пиеса. Историята е посветена на врачанския манталитет, чувството за хумор и светоглед на хората от Северозападна България, един много специфичен регион.  

Пиесата обединява три разказа, проследяващи различни уникални човешки съдби, минавайки през озновните етапи от живота на човека – семейство, казарма, първа любов, сватба, раждане, смърт.  

Бизнесменът Здравко Димитров репетира своята реч по случай годишнината на фирмата, която управлява, по телефона той дава нареждане за купуване на земи от района, в който е роден. Изнервен и притеснен, той разбира че думите в неговата реч за кухи фрази, и че в битката за повече пари и кариера е изгубил себе си. Неочаквано се пробужда истинското му Аз в отражението на огледалото. Първата история, която той разказва е за казармата, за срещата с най-добрия му приятел Снайпера и първата му любов – Ана.  Втората история е за сватбата на брат му  Йоско и за начина, по който врачанци се веселят и празнуват. История за инициацията на дивия младеж в силен и стабилен мъж.Третата история е за една странна и много грозна жена на име Буба, която се заселва в селото на Здравко. Заради грозотата й съселяните я отбягвали, но тя била добра по душа. Една от стариците организира заговор срещу нея като я обвинява в кражба на кокошка. Здравко защитава Буба и разбира, че в него живее Доброто. Не след дълго Буба умира, макар и млада. В селото построяват църква, с пари които тази грозна жена е завещала на това дело. Минавайки през тези спомени бизнесменът решава да не продава земята, а да се върне в селото и да служи в църквата. Изигран с патос и майсторство, този спектакъл разкрива борбата с отраженията на живота ни, които се превръщат в самия живот. 

Спектакъл за това как споменът за корените и за истинските ни чувства може да ни възроди.

Текст и изпълнение Димитър Живков
Режисьор Димитър Стефанов
Художник Димитър Димитров
Композитор Мартин Каров

Един спектакъл, посветен на врачанския манталитет, чувство за хумор и светоглед. 
Три разказа, проследяващи различни уникални човешки съдби, изиграни с патос и майсторство.
Една борба с отраженията на живота ни, които се превръщат в самия живот, за съжаление. 
Една история за това как споменът за корените и за истинските ни чувства може да ни възроди.

Димитър Живков е роден на 19.11.1984 г във Враца. Завършва  НАТФИЗ „Кр. Сарафов” в класа на проф. Атанас Атанасов. Работил е в театрите в Сливен и Стара Загора. От лятото на 2009 г. е актьор от трупата на Сатиричния театър. Играе още в „Правилата на играта” – Младежки театър „Н. Бинев”. Снима се в киното, телевизията, дублира филми. ЖИВАК” е дебютната му пиеса. 

Постановката ще се изиграе на 27.02.2015 г. в салона на Кукления театър от 19.00

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…