Драматичен театър „Николай О. Масалитинов“ кани почитателите на лириката на поетична вечер в Музея на театъра, в която заедно да се потопят във вълшебните дворци на думите. Поканата е за 6-ти март 2024 г., от 19 часа.

 

Поколения български поети са вграждали в тях въздишки, проклятия, любов, безутешност, възторг. А сега любими пловдивски актьори разгръщат страниците на техните копнежи, за да възхитят с тях публиката в поредицата „Българската поезия“.

 

Новата инициатива стартира с пилотно издание преди пет дни. Идеята за поетичния формат е на актрисата Мария Генчева.

 

В него два пъти в месеца артисти от трупата ще четат в Музея на театъра стихове на български класици и съвременни поети. Всеки от тях избира сам поезията, която го е докоснала и иска да сподели със зрителите. Музикалният съпровод е на маестро Мичо Димитров.

 

В първото издание публиката се наслади на емоционална среща с творчеството на Елисавета Багряна, Петър Анастасов, Евтим Евтимов и Христо Фотев. Техните стихове бяха представени от Патриция Пъндева, Ивайло Христов и Мария Генчева.

 

Повече за предстоящото събитие и как може да си намерите билети вижте ТУК.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…