Любимият на пловдивчани театър “Хенд” стартира поредица от събития през пролетния сезон. С авторския си репертоар, фокусиран върху комедия, сатира и театрална клоунада, както и със школата по актьорско майсторство за тинейджъри, театърът привлича все повече млади хора. В продължение на тази линия през април започва “В час с театъра”- един проект, насочен изцяло към младите хора в Пловдив и срещата им с изкуството.

 

750 ученици на възраст между 15 и 17 години ще посетят театрална постановка в “Хенд” безплатно. Инициативата обхваща 9 училища и ще се провежда ежемесечно до края на годината.

 

Първото събитие от програмата е на 26 април от 19ч, а учениците от ОУ “П. Кр. Яворов” ще гледат не само истински добра комедия, но и ще имат възможност да се потопят в магията на театъра чрез специално подготвени за тях изненади.

 

Инициативата се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024г.

 

Друг акцент от програмата на “Хенд” през април е гостуването на световно известния български режисьор с шеметна кариера в Испания Венци Д. Костов. След успеха на филма му “Любен”, спечелил наградата на публиката на ИФФ Бургас през 2023, както и множество отличия от световни фестивали, той е в България във връзка с новия си проект. На 14 и 15 април в Града под тепетата ще проведе уъркшоп с акцент върху метода Сузуки и Гледни точки.

 

Театър “Хенд” готви и дългоочаквана премиера – абсолютната класика “Червената шапка”- комедия за възрастни. Събитията са на 21 и 22 април от 19.30ч. В главната роля ще видим познато и любимо лице от музикалната рок сцена, което прави своя актьорски дебют.

 

Пълната програма и повече подробности следете на страниците на театъра в социалните мрежи.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…