Парад на куклени герои, АртАкция за експериментално рисуване на театрален сюжет пред публика и откриване на тематична фотоизложба в Цар Симеоновата градина ще привлекат вниманието на пловдивчани и гости на града на 15 май. Атракциите са част от проекта „Театърът на сенките и дигиталният свят“ на Сдружение „АртеВизия“ с подкрепата на Община Пловдив.

 

От 10 часа в Дома на науката и техниката малки и големи ценители на сценичното изкуство ще се срещнат с любими приказни герои и персонажи от театрални спектакли. Деца, ученици и младежи от Пловдив ще се превъплътят в атрактивните образи. Ще изявят своите таланти и любов към театъра в тематично дефиле, музикални изпълнения, мажоретки и танцови етюди. Техен декор ще са 3D скулптури от Театъра на сенките. Те са сътворени от деца със СОП, посещаващи Регионалния център за подкрепа на приобщаващото образование в Пловдив на проведената там Интерактивна Демо работилница.

 

 

Ще има и творческо предизвикателство за присъстващите. В АртАкция участниците ще творят извън стандартните шаблони. На живо пред очите на публиката ще създадат абстрактен сюжет от Театъра на сенките по метода „Рисувай с две ръце“. Техен ментор в живописния експеримент ще бъде визуалният артист Изабел Попова.

 

Финал на празника е откриването на фотоизложба „Театърът на сенките – Миналото среща бъдещето“ в Цар Симеоновата градина.  Тя ще може да се види на откритите пана до фонтан „Деметра“ до 30.05.24 г.

 

Театралният маратон през месец май в Пловдив продължава с два спектакъла от Театъра на сенките.

 

На 20 май от 10 часа в Киносалона на Централен кооперативен съюз, ул. „Константин Нунков“ 13А очаквайте Театърът на сенките от гр. Бурса, Турция.

 

 

На 21 май от 14 часа във Военния клуб в Пловдив, ул. „Иван Вазов“ 2, гостува Театърът на сенките от гр. Солун,  Гърция.

 

Всички събития са с вход свободен! 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…