Калин Врачански гостува в Пловдив само на 15 май в Пловдив за премиерното гостуване на авторския спектакъл на режисьорката Лилия Абаджиева „Игра на дама“. Пиесата е изградена по романа на Кортасар и върху текстове от „Дневникът на прелъстителя“ и Писмата на Кафка, строфи от любовната поезия на Бодлер, Елиът и Чехов.

„Този спектакъл се нагърби с една амбициозна и почти невъзможна идея да изследва любовното чувство във всичките му проявления. Любовта в момента, в който ни порази и може да бъде възторг, но също така, освен радостите и хармонията, които носи, понякога, дори в повечето случаи, тя носи и страх.", коментира Абаджиева. Вдъхновението при изработването на спектакъла за авторът и актьорите са черпели от желанието си да изследват сътресението на сърцето в любовта." Трудно е да се пребориш с желанията на сърцето, защото каквото иска сърцето го преследва докрай с цената на душата. И в крайна сметка става ясно, че е невъзможно да стигнеш до удовлетворение само от една единствена връзка", споделя Абаджиева.

Калин Врачански е актьорът, определен за проекциите на търсенето. За участието му в „Игра на дама"Абаджиева е категорична, че е достигнал до много голям диапазон на проявяването на своите възможности. В пиесата му партнират младите актриси Снежана Макавеева (Зорница в „Под прикритие) и Мила Люцканова („Сестри Палавееви”), както и Васил Витанов.

Сценографията  и костюмите са на  Васил Абаджиев.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…