Спектакълът "Синята птица" на Народен театър "Иван Вазов" гостува тази вечер от 19 часа на голяма сцена в Драмата в рамките на 20-ото издание на фестивала "Сцена на кръстопът". Режисьор на спектакъла е Мариус Куркински. Публиката ще види на сцената Димитър Николов, Ванеса Лу, Рени Врангова, Илиана Коджабашева, Веселин Анчев, Василена Винченцо, Валентин Ганев, Виктория Колева, Деян Ангелов, Пламен Пеев, Милена Атанасова, Албена Колева, Дарин Ангелов, Дамян Тенев, Виктор Танев, Цветомира Даскалова, Ева Данаилова, София Бобчева, Благовест Благоев, Биляна Петринска, Теодор Елмазов, Албена Ставрева, Вяра Табакова.

Посвещавам този спектакъл на онзи човек, който помни своя детски сън. Онзи сън, който го е накарал да обикне светлината. Този сън е сънуван на Бъдни вечер, в чистата нощ преди Рождество Христово, споделя за "Синята птица" любимецът на пловдивската публика Мариус Куркински.

На Камерна сцена от 19.30 ч. гостува друго интересно представление - "Пилето" на Младежкия театър. Спектакълът с участието на  Александър Хаджиангелов, Никола Стоянов, Петко Венелинов, Светослав Добрев, Стилиян Желязков и Ярослава Павлова е по романа на Уилям Уортън, пиесата на Наоми Уолъс и филма на Алън Паркър, с включени текстове от филма „Великият диктатор“.

„Пилето“ е спектакъл за приятелството и семейството, за любовта и войната, за  лудостта и красотата, и най-вече за стремежа на един човек да полети свободен като птица. Историята проследява съдбата на двама приятели, които са израснали заедно, и травмите, които получават по време на участието си във война.

След бойното поле Пилето попада във Военна психиатрична клиника, вярвайки, че е птица. Най-добрият му приятел Ал се опитва да му помогне да се излекува, но той самият страда психически. Сцените от настоящето в психиатричната клиника се редуват със спомени от детството и юношеството на момчетата, в които мечтите и фантазиите имат ярко присъствие.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…