Традиционно в сряда сцената на Bee Bop Café се превръща в театрална сцена. Тази вечер на нея ще видим Диана Кавак и Васко Павлов. "Бъди силен и прости" е името на спектакъла, чиято историята ни отвежда при двама актьори останали без театър. Решили да се борят и да оцелеят, те се завръщат на улицата, но не като улични актьори, а като търсещи институция за подкрепа. Въображението им създава цяла гама от ситуации и образи, с които разказват своята човешка история и играят себе си.

Разкрива се една нова действителност, налагаща нови параметри за изява и оцеляване, един кръг, който постепенно се затваря: театърът, който се ражда на улицата с празниците на Дионисий и се връща на улицата, но не като уличен театър, а като театър, който търси институция за подкрепа. Оптимизмът е в това, че накрая... "добрият моряк намира винаги брега".

Театралният проект има новаторски стил. Диана Кавак е живяла дълги години в Рим. Като режисьор пише пиесата, вдъхновена от книгата на кюстендилския актьор Давид Алфандари – "Когато клоуните плачат" и първоначално я поставя в Рим с голям успех. От миналия сезон е позната и на българската публика, чрез сцените на Театър Възраждане и Studio 5. Пловдивската премиера на спектакъла беше на 14-ти октомври, в рамките на КАПАНА ФЕСТ.

Театралният критик Мая Георгиева пише в рецензията си за спектакъла: "Пиеса за началото и края, за песимизма и оптимизма, за чувството да си нужен, защото "всяко нещо в живота си има свое място", за безработицата и надеждата. Убедителната актьорска игра ни накара да мълчим дълго време, след като спектакълът приключи. Горещо препоръчвам на всеки, който обича театъра.".

Началото е в 20:00 часа, а входът за спектакъла е 5 лева.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…