Всичко за ремонтиращите в квартала

Това е един от най-старите, запазили предназначението си през годините, търговски обекти в квартал Капана. На ул.“Георги Бенковски“ № 22 е административният адрес на железария „Марукян“ – единствената в Капана. Който и да прави ремонт в Квартала на творческите индустрии, тук е мястото, от което ще зареди материали, било то за електрически-, В и К –инсталации, боя за декорация, ключове, катинари…  Въобще всичко за ремонта.

Магазинът не е сменял предназначението си още от предишния политически строй и всъщност носи името на известна арменска фамилия, чийто родоначлник дошъл от Турция в Пловдив през далечната 1925 година. Намира се на площада, известен като Широкото, който всъщност се казва площад “Марукян“.

Работно време:

от понеделник до петък – 8,30 до 18 часа,

събота от 9 до 14 часа,

почивен ден – неделя.

2 comments

  • Comment Link ГП ГП Юни 10, 2021

    Всъщност името на площада не е нито Широкото нито Марукян. Явно авторите не познават стари пловдивчани, които да попитат.

  • Comment Link Боянов Боянов Сеп 18, 2019

    "Намира се на площада, известен като Широкото, който всъщност се казва площад “Марукян“" - откъде взехте информация, че този площад се казва "Марукян"? Кога и от кого е дадено това име на площада?

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…