„Тарт Фламбе“ е уютно бистро в сърцето на Капана, посветено на френската кухня и усещане. Това е всъщност единственото френско бистро в България. Ресторантът представя френската кухня чрез елзаските специалитети. Елзас е област в днешна Франция, по границата с Германия. През вековете двете държави са спорели за нея и Елзас се е редувал да бъде немски или френски.

Акцент в заведението се поставя на Тарт Фламбето. Историята на специалитета ни връща още в 17-ти век, когато хората са пекли хляба си в домашни фурни. Още докато ги разпалвали и нагрявали, те изпичали “ля пат” - много тънко разточен блат, върху който намазвали прясно приготвен специален сметанов сос и поръсвали със ситно нарязани основни фермерски продукти – лук, бекон, твърдо френско сирене, пресни подправки.

Днес в Страсбург има десетки заведения, специализирани за Тарт Фламбе и се счита, че това е най-доброто мезе за бира или характерното бяло елзаско вино. Всеки, който го е опитал, го е харесал. Бистрото предлага и други вкусни специалитети, както и обедно меню, което не изневерява на концепцията за френска кухня.

Адрес: ул. „Кирил Попов“ 2

Работно време: от вторник до неделя - от  11 до 23 часа

Почивен ден: понеделник

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…