„Тарт Фламбе“ е уютно бистро в сърцето на Капана, посветено на френската кухня и усещане. Това е всъщност единственото френско бистро в България. Ресторантът представя френската кухня чрез елзаските специалитети. Елзас е област в днешна Франция, по границата с Германия. През вековете двете държави са спорели за нея и Елзас се е редувал да бъде немски или френски.

Акцент в заведението се поставя на Тарт Фламбето. Историята на специалитета ни връща още в 17-ти век, когато хората са пекли хляба си в домашни фурни. Още докато ги разпалвали и нагрявали, те изпичали “ля пат” - много тънко разточен блат, върху който намазвали прясно приготвен специален сметанов сос и поръсвали със ситно нарязани основни фермерски продукти – лук, бекон, твърдо френско сирене, пресни подправки.

Днес в Страсбург има десетки заведения, специализирани за Тарт Фламбе и се счита, че това е най-доброто мезе за бира или характерното бяло елзаско вино. Всеки, който го е опитал, го е харесал. Бистрото предлага и други вкусни специалитети, както и обедно меню, което не изневерява на концепцията за френска кухня.

Адрес: ул. „Кирил Попов“ 2

Работно време: от вторник до неделя - от  11 до 23 часа

Почивен ден: понеделник

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…