Шарените знаменца се завръщат на Капана. С окончателното пристигане на топлото време, любимите на много плодвивчани и туристи - и критикувани от други - флагчета вече са поставени на улиците "Магура" и "Братя Пулиеви". Поставянето им е свързано с предстоящия фестивал "Капана фест", който ще се проведе на 1, 2 и 3 юни - петък, събота и неделя. Знаменцата са в цветовете на българския флаг, на фестивала, "Пловдив 2019" и Общината, както и един от основните партньори - What A Monstar.

Украсата над улиците в арт квартала на Пловдив беше любима на много хора и често попадаше в обективите на рекламни и други популяризиращи Пловдив клипове. Според други обаче те променяха автентичния вид на квартала, който попада в зона културно-историческо наследство. Премахването от общината предизвика масово недоволство от местните хора в Капана, които вече ги припознаваха, като запазена марка на квартала. Общината тогава се аргументира, че разрешителното за тяхното поставяне е било само във връзка с фестивалния период. Към момента флагчетата са само на тези две улици.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…