Сградата на широкото се сдобива с напечатани и налепени „камъни“ и „цветенца“, вместо истинска мазилка и зеленина

Район „Централен“ и пловдивския Инспекторат веднага бяха сезирани за нелепия фалш

Облицовка от тапети получи една от емблематичните къщи в Капана на т.нар. „Широкото“ пространство зад Халите. Работници облепят днес къщата с напечатани листове с каменна зидария и цветенца, върху старата мазилка на сградата.

Къщата от края на миналия век бе в добро състояние и една от приятно изглеждащите в квартала с добре запазения си скромен класически вид. Новата идея на грижещите се за сградата е да я облепят с тапета, който имитира каменна зидария. Вероятно концепцията е имитация на съседни сгради, в които автентичните вековни камъни, от които е изградена къщата си личат.

В случая идеята втрещи съкварталците – оригиналният вид на къщата е с мазилка, а вероятно отдолу тя е и с тухлена зидария, а не едри камъни. Смях предизвиква и идеята за цветенца по фасадата, при положение, че няколко от съседните на „Широкото“ къщи са с автентична зеленина – обикновено лозя, пуснала своите клони на високо, истинско растение, с истински листа.

Още днес по сигнал на хора от квартала на творческите индустрии, които държат на духа и визията на градската зона, е сезиран район „Централен“, както и общинският Инспекторат. Очакваме тяхната реакция.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…