Хиляди посетиха спектаклите от програмата

Снимки: 6Fest

Няколко хиляди души посетиха осемте представления на уличния фестивал 6Fest, който за първи път гостува в Пловдив и творческия квартал Капана.

Деца, родители и възрастни изпълниха основната фестивална локация Ядрото в съботния ден. Сред публиката имаше и маскирани, особено сред децата. Те бяха се включили в кампанията на 6Fest “Заедно на Карнавал”. Фестивалът призова и публиката да дойде с карнавални костюми и маскирани, за да превърнат Капана в Душата на Карнавала.

Първи на сцената на 6Fest излязоха младите артисти от Куклен театър “Мале-Мале” (София). Те изиграха спектакъла си “Концертът на куклите”. Следобедната програма на 6Fest започна с пловдивската театрална компания “Soulmade” – баща и дъщеря Гъделеви показаха марионетното си шоу. С напредването на деня публиката ставаше все повече, докато цялото пространство на Ядрото загъмжа от хора.

Артистите от Цирк “Играчка-Плачко” жонглираха с бухалки, караха колело на една гума, но най-опасният и зрелищен номер беше с участието на доброволец от публиката и… жонглиране с ножове. В същото време, по улиците на Капана, двама магьосници от Quick Hands Project показваха улична магия с карти. През Капана преминаха и двама артисти на кокили от Театър на огъня и сенките Fireter от София. Минувачите бяха привлечени от триметровите пъстроцветни пеперуди, сякаш излезли от приказките. Силвия и Боби от цирк “Вариете План Б” пристигнаха от Варна и смаяха публиката с акробатичните си номера. Силвия показа уникални умения с камшик, а Боби се оказа превъзходен акробат, дори с огън. Уличният фестивал 6Fest завърши с две огнени шоута. Свистящ огнен камшик озари Ядрото по време на огненото шоу на “Вариете План Б”. Атракцията на огненото шоу на цирк “Играчка-Плачко” беше дервишки танц с кристална топка и… горяща шапка.

Четвъртият уличен фестивал 6Fest беше част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Първите му три издания бяха през 2017 и 2018 г. в град Габрово, известен като столица на хумора и карнавала. Създател на 6Fest е габровецът Момчил Цонев, който освен да организира уличен фестивал има и множество други културни проекти в родния си град. През последните месеци се занимава и с няколко национални инициативи като “Нощ на историите”, “Стародумци” и “Добрите българи”. Тази година той получи две престижни отличия за културната си дейност – “Най-изявените млади личности на България” от Международната младежка камара и отличието “40 до 40” за млади лидери.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…