Дървените двуколки от работилница "Лисичка: За бавни колела" вдетинява и родителите

Искам да дам един уверен, стабилен и балансиран старт в живота на малчуганите, казва Чавдар

Всяко едно дете е уникално само по себе си и трябва да има своето уникално колело, смята Чаво

Велина Ненова

Първоначално създаден като средище на занаятчии, Капана има за цел да се развие като първия квартал на творческите индустрии и занаяти в България. За тази цел, пъстроцветната плетеница от малки улички и работилници продължава да се разраства, като все нови и нови капанчета отварят своите врати за посетителите на квартала. Едно от тези ателиета за ръчно изработени дървени велосипеди носи закачливото име „Лисичка: ЗА бавни колела“ и се намира на ул. „Загреб“, точно в сърцето на „Капана“. Всяко едно дете е уникално само по себе си и трябва да има своето уникално колело. С тази мисъл в глава един предприемчив млад пловдивчанин започва изработката на страхотните си велосипеди за баланс.

Чавдар Чотов, по–известен като Чаво, сътворява забележително интересни,но същевременно и изключително разнообразни по дизайн, детски колела от дърво, a преди да се захване с този занаят е бил инструктор по парашутизъм и се е занимавал с всякаки екстремни спортове. Като човек, който винаги е обичал да работи с ръцете си, преди около година Чаво решава сам да създаде велосипед за сина си. След два месеца труд, с помощта на подръчни инструменти, той успява. Така се ражда и идеята за „Лисичка“ и занаята, който той практикува и до момента. Изработвайки съвсем сам цялата работилничка „за бавни колела“ , той започва да разработва прототипи на колела цяла една зима с идеята да развие и популяризира дейността си. Тъй като основният фокус на твореца са детските колела и според него всяко едно начало може да бъде доста трудно, главното послание, което желае да предаде на всеки един родител, е, че нито едно хлапе не е прекалено малко за детско колело за баланс и желанията на малчуганите не трябва да бъдат подценявани. С изработката на велосипедите си, Чаво мечтае да промени мисленето на xората и да ги накара да вярват повече на децата си. И сме убедени, че изработвайки уникалните си колела, той прави добро и на самите родители, като ги прави хлапета поне за малко. Едва ли имама възрастен, който да не се вдетини около такава дървена двуколка.  

Всеки,който кара колело, знае какво е вятърът да те дуxне в косите след тежък и изморителен ден, чувството е незаменимо,а за децата е дори още по- голямо забавление. С изработката на тези велосипеди искам да им помогна да усетят това, да им дам един уверен, стабилен и балансиран старт в живота, заключва Чавдар. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…