Деца и младежи с интелектуални затруднения, придружени от родители, гостуваха в Постоянната експозиция на Градска художествена галерия – Пловдив на ул. „Съборна“ №14 А

Водени от Кремена Стоянова, председателка на Сдружение „Паралелен свят“, младите посетители за първи път прекрачиха прага на галерия и разгледаха отблизо произведения на изкуството. 

Децата с вълнение разпознаха Васил Левски в неговия портрет, дело на един от основателите на светската ни живопис Георги Данчов. Запознаха се с картините на Николай Павлович, Иван Мърквичка, Борис Митов, Константин Величков. Най-радостно оживление предизвикаха творбите на третия етаж, където са представени най-известните български художници и скулптори от  средата на 20 век до наши дни.

Представители на Галерията обясниха на своите гости как функционира една от най-важните културни институции в Пловдив с нейните пет постоянни експозиции и зали за временни изложби. На младите хора беше дадена възможност сами да нарисуват свои сюжети след емоционалната си среща с изкуството.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…