Книжарници от цялата страна се изправят в оспорвано съревнование помежду си по време на третото издание на Националния конкурс „Моята любима книжарница“. От 1 ноември и до 4 декември 2016 г. хората имат възможност да подкрепят книжарниците, на които най-силно симпатизират, в сайта www.vsichkozaknigite.bg в секцията на конкурса.  

Конкурсът на сдружение „Всичко за книгите” е единственият в България, посветен на книжарниците, в който победителят се определя от читателите. Това е период, когато обръщаме внимание на важната роля на книжаря като посредник между книгата и читателите, но и e време, в което хората могат да дадат своята оценка на работата на книжарниците. 

В миналогодишното издание на конкурса гласуваха над 9000 човека за 180 книжарници от цялата страна, което е с хиляда гласа повече от първата година. Любима книжарница на България за 2014 и 2015 година е Книжен център „Гринуич“, София. ,„Активността на хората, очакването на всяко следващо издание на надпреварата от страна на книжарите ни убеждава в смисъла и позлата на кампанията, споделят организаторите. 

Провеждането на конкурса за трети пореден път го превръща вече в традиция и сме сигурни, че и този път интригата ще е голяма. През изминалата година  има открити нови книжарници, други са затворени и това ще доведе до промени в класирането. Тези книжари, които са участвали в предходните две издания на конкурса, вече имат опит кои стратегии за активиране на клиентите са успешни. Други книжари са амбицирани да постигнат по-добри резултати. Затова сме готови за изненади.”

Книжарницата, събрала най-много онлайн гласове, ще бъде обявена на 7 декември  за „Любимата книжарница на България” за 2016 г. и ще получи голямата награда. Като комплимент към гласувалите в конкурса организаторите от сдружение „Всичко за книгите” са подготвили награди - един от гласувалите ще спечели ваучер на стойност 200 лв. за книги по избор, a други ще получат  поощрителни награди.

По време на кампанията организаторите ще споделят интересни книжарски практики от света и ще обърнат специално внимание на най-малките читатели, които тепърва ще започнат да припознават книжарниците като свое любимо място.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…