Фин акварел и изчистена пластика от метал будят възхищение в съвместната изложба на Димитър Воденичаров и Васил Маргаритов в Градската галерия

В Деня на народните будители -1 ноември в Градска художествена галерия – Пловдив (в Залите на ул.“Княз Александър I“ №15) беше открита съвместна изложба на Димитър Воденичаров (живопис) и Васил Маргаритов (скулптура), определена от директора на Галерията Красимир Линков като „едно от най-значимите събития в края на Есенния салон на изкуствата в Пловдив“.

Дошлите на вернисажа огромен брой почитатели, колеги и приятели на двамата творци бяха впечатлени от безкомпромисното изкуство, наситило галерийното пространство.

Предпочитаната от Воденичаров техника акварел в съчетание с фина рисунка хармонира  със строгите пластични форми от стомана и месинг при Маргаритов. 

Двамата автори не за първи път показват свои произведения заедно, като всяка тяхна изява едновременно респектира и вълнува. 

Експозицията е подредена на първия етаж в Залите за временни изложби и може да бъде видяна до 15 ноември.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…